Primal chair - 2021

1. MESTO: ANSHUL PRAJAPATI, UPANJE CHAIR, INDIJA

Ko pomislim na kočevski gozd, so najbolj prvinska stvar, na katero se spomnim drevesa s širokimi debli in vejami. Leto za letom traja enakomerno rast, da postane ogromno drevo, a potrebuje le nekaj ur, da to drevo posekamo. Za drevo mora biti uničujoče doživeti, da so bila leta njegove rasti zaman. Če pa drevo opazujemo teden dni, začnejo iz njegovega štora rasti nove veje in listi. Za ljudi, ki se počutijo izgubljene tudi po tem, ko so vložili veliko trdega dela, so ta drevesa opomin na upanje tudi po neuspehu. Osrednji sedežni del spominja na štor posekanega drevesa, okoliški elementi pa na novo zrasle veje. Te veje je mogoče videti s strani, kot da štrlijo iz štora in postopoma rastejo ter poganjajo majhne veje. Material za izdelavo je hrastov les. Zasnova je preprosta, kar zahteva preprosta orodja. Sedež ima minimalistično zasnovo, veje pa so paličaste strukture, povezane skupaj. Veje delujejo tudi kot struktura za pripenjanje šala, dežnikov, povodcev za hišne ljubljenčke, plašča, torb ali drugih stvari. Nanj lahko pritrdite tudi balone, trakove in druge okrasne elemente, da bo stol izstopal ob posebnih dneh. Ti stoli so najbolj primerni za zunanje jedilnice in restavracije na prostem.

2. MESTO: PETER JOLYON WALL, FAEL FOLDING CHAIR, KANADA

Koncept je, da se stol ravno obesi na steno in v tej obliki zagotavlja neko abstraktno vizualno povezavo s krošnjami, drevesi in listi, medtem ko ves čas gradi povezavo tako, da se pokloni mikrostrukturi lista. Sedem tečajev bi skupaj povezalo štiri kose rezanega vezanega lesa v zložljivo konfiguracijo, ki je bila, tako preprosta, kot je, skoraj zagotovo morala biti izdelana že prej. Medtem ko je ideja prišla očitno kot izvirna misel, koncept ni predstavljen zaradi svojega mehanizma, ampak kot nova zasnova štirinožnega stolčka – za to, kar prinaša zasnovi sedežnega predmeta, ki lahko daje svoj značaj.

3. MESTO: JOHN ELMAR RAVIDAS, MINDCRAFT CHAIR, FILIPINI

Prihodnost pripada tistim, ki si predstavljajo. Če bi vam dali škatlo s paličicami, kaj bi storili z njo? Rekel bi, da bom poiskal navodila in začel graditi z njimi iz nič. Kaj pa, če za začetek dobite kar zemljevid? Težko, kajne? Radovednost rojeva ustvarjalnost. Ker je umetnost del naše človeške narave, raziskujemo in se igramo s tem, kar nam je dano. Stol Mindcraft želi raziskati vašo ustvarjalnost v neskončnih možnostih. Lesen stol, katerega obliko narekuje uporabnikova iznajdljivost, je bistvenega pomena pri tlakovanju vključujoče in zabavne prihodnosti. Piksel je samo enota, vendar s črko "s" postane dvodimenzionalen ali celo tridimenzionalen na načine, ki si jih lahko zamislite. Navdihnjen iz neskončnih možnosti slikovnih pik, je Mindcraft mogoče izdelati v različnih oblikah. Torej z Mindcraftom imate igrive noge, ki se spreminjajo glede na vašo obliko, imate interaktivni sestavljanski sedež, ki vam omogoča, da se odločite, kaj boste naslikali, in kar je najpomembnejše, imate stol, na katerega lahko sedite, kadar koli potrebujete sunek pozitivnosti. Vsi deli so ustvarjeni iz 3 odtenkov trdega lesa v gladkem zaključku in so sestavljeni skozi leseno mizarstvo za modularnost. Kaljeno steklo se uporablja tudi kot površina in sedež. Vsak del je zagotovljen, da se prilega v globoko škatlo. Woods ne govori, kaj več za stole? Mindcraft ustvarja odnos z vami, ustvarja, komunicira in raziskuje!