Natečaj (Pra)stol
- od ideje do prototipa -

Pomembni datumi

- Odprtje natečaja: 7. maj 2019
- Zaključek natečaja: 5. september 2019
- Izbor komisije: 10. september 2019
- Podelitev nagrad: Festival lesa 2019 10. oktober 2019, Kočevje

Nagrade

1. nagrada: izdelan prototip, 40 ur uporabe prototipne delavnice* + brezplačno bivanje v Bearlog hostlu, v času Festivala lesa 2019 (10. do 14. oktobra) + strokovno voden sprehod do roba kočevskega pragozda
2. in 3. nagrada: izdelan prototip


Namen natečaja

(Pra)stol 

 

Festival lesa razpisuje natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu. Namen je oblikovati funkcionalen in ergonomsko oblikovan stol, ki bo poleg svoje primarne funkcije osveščal uporabnika (človeka) o pomembnosti sožitja človeka z naravo.

Les je namreč edina surovina, ki jo imamo v izobilju, pa ga ne izkoriščamo v zadostnem obsegu. Na ta način želimo promovirati rabo tega materiala v vsakodnevnem življenju in spodbuditi trajnostno, ekonomsko ter kakovostno uporabo lesa.

Namen natečaja ni zgolj dizajnirati, ampak pripeljati zgodbo do končnega izdelka, ki je narejen z modernimi orodji in je pripravljen za širšo distribucijo. 

Trije zmagovalni predlogi po izboru komisije bodo kot nagrado prejeli izdelavo predprodukcijskih prototipov, ki bodo predstavljeni v času festivala in izpostavljeni v medijih ter drugih partnerskih platformah. Z izdelavo prototipa bo oblikovalec dobil priložnost narediti naslednji korak, ki predstavlja dejanski potencial za tržno uveljavitev izdelka.

Industrijsko oblikovanje

Galerija nagrajenih (pra)stolov

Jezik / Language

Festival lesa podpirajo 

ČASTNI POKROVITELJ FESTIVALA LESA 2019
JE PREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE
GOSPOD MARJAN ŠAREC

Honorary patron of the Festival is
prime minister of the republic of Slovenia
Mr. Marjan Šarec

 

Najdete nas tudi tukaj

Festival lesa, organizacija dogodkov in trženje, z.o.o., So.P., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.