Natečaj (Pra)stol
- od ideje do prototipa -

Pomembni datumi

- Odprtje natečaja: 25. maj 2020
- Zaključek natečaja: 1. september 2020
- Izbor komisije: 11. september 2020
- Podelitev nagrad: Festival lesa 2020 10. oktober 2020, Kočevje

Nagrade

1. nagrada: denarna nagrada v višini 1000 € (bruto),  izdelan prototip, 40 ur uporabe prototipne delavnice* + brezplačno bivanje v Bearlog hostlu, v času Festivala lesa 2020 (8. do 13. oktobra) + strokovno voden sprehod do roba kočevskega pragozda
2. in 3. nagrada: izdelan prototip

6. MEDNARODNI NATEČAJ INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA


Namen natečaja

(Pra)stol 

 

Festival lesa razpisuje natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu. Namen je oblikovati funkcionalen in ergonomsko oblikovan stol, ki bo poleg svoje primarne funkcije osveščal uporabnika (človeka) o pomembnosti sožitja človeka z naravo.

Les je namreč edina surovina, ki jo imamo v izobilju, pa ga ne izkoriščamo v zadostnem obsegu. Na ta način želimo promovirati rabo tega materiala v vsakodnevnem življenju in spodbuditi trajnostno, ekonomsko ter kakovostno uporabo lesa.

Namen natečaja ni zgolj dizajnirati, ampak pripeljati zgodbo do končnega izdelka, ki je narejen z modernimi orodji in je pripravljen za širšo distribucijo. 

Trije zmagovalni predlogi po izboru komisije bodo kot nagrado prejeli izdelavo predprodukcijskih prototipov, ki bodo predstavljeni v času festivala in izpostavljeni v medijih ter drugih partnerskih platformah. Z izdelavo prototipa bo oblikovalec dobil priložnost narediti naslednji korak, ki predstavlja dejanski potencial za tržno uveljavitev izdelka.

Industrijsko oblikovanje

Galerija nagrajenih (pra)stolov

Jezik / Language

Festival lesa podpirajo 

 

 

"ŠGZ 15/2019 INFORMIRANJE STROKOVNE IN SPLOŠNE JAVNOSTI IN KOMUNICIRANJE S CILJNIMI DELEŽNIKI STROKE SRIP-KROŽNO GOSPODARSTVO, PODROČJE BIOMASA IN ALTERNATIVNE SUROVINE - TRAJNOSTNA MOBILICACIJA LESNEGA BIOMASNEGA POTENCIALA SLOVENIJE."

"NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ SKLADA ZA REGIONALNI RAZVOJ."

Najdete nas tudi tukaj

Festival lesa, organizacija dogodkov in trženje, z.o.o., So.P., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.