21. september 2019

Doživite Kočevsko

12. oktober 2019

Lesena vozila

10. do 16. oktober 2019

Festival lesa 2019

30. november 2019

Novoletni okraski

14. december 2019

Novoletni okraski

Lepo je bilo

1. junij 2019 ob 9. uri

Restavriranje začetni tečaj

Kdaj: sobota, 1. junij 2019 od 9:30 do 13:30
Kje: Lesarska delavnica GSŠ Kočevje, Trg zbora odposlancev 22.
Kdo: tečaj bo vodil restavrator Roman Zupančič

Tečaj je namenjen slušateljem, ki želijo spoznati zgodovino lesnih izdelkov, osnove izdelovanja in materiale, ki so se uporabljali od 15. do 20. stoletja. Tečaj zajema vse informacije, ki so vezane na popravilo in hranjenje le teh.

Tematika: pohištveni slogi, konzervacija lesa, restavriranje, materiali, politiranje in zlatenje

Slušatelji bodo ob teoretičnem delu tudi praktično preizkusili vse postopke izdelave, priprave in uporabe materialov ter spoznali restavratorsko delo. Slušatelji lahko na tečaj prinesejo manjše lesene predmete ali fotografije le teh na strokovno oceno in svetovanje.

Število tečajnikov je omejeno, prijave sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

18. maj 2019 ob 10. uri

Delavnica za očete in sinove

V soboto, 18. maja 2019 ob 10. uri vabljeni na delavnico, kjer si boste izdelali lesene organizatorje "kablovja" in leseno stojalo za pametni telefon. Čeprav je naslov delavnice namenjen očetom in sinovom so na delavnici seveda dobrodošli vsi.

Udeležba na delavnici je brezplačna, število udeležencev je omejeno zato je obvezna prijava preko portala https://kariera.kocevje.si/znanje/uporabna-znanja/ustvarjalnost-in-prosti-cas/festival-lesa-delavica-za-ocete-in-sinove ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

12. april 2019 ob 18. uri

Velikonočna delavnica za družine

V petek, 12. aprila ob 18. uri vljudno vabljeni na velikonočno delavnico, izdelovali bomo različne velikonočne okraske. Delavnica je primerna za vso družino in vse starostne skupine otrok.

Udeležba na delavnici je brezplačna, število udeležencev je omejeno zato je obvezna prijava preko portala https://kariera.kocevje.si/znanje/organizatorji/festival-lesa/festival-lesa-velikonocna-delavnica ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

8. marec 2019, ob 18. uri

Kreativnost po žensko

Vabljene na praktično delavnico, kjer si boste lahko izdelale stojalo za prenosni računalnik oziroma stojalo za začimbe. Po končani delavnici bomo prazniku nazdravili s kozarcem penine. Na delavnico lahko povabite prijateljico, prijatelja, mamo ali pridete same.

Število udeležencev je omejeno na 10.

Prijave sprejemamo preko elektronskega obrazca: https://goo.gl/forms/xEIEMMcI9w7JEavd2 ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Jezik / Language

Festival lesa podpirajo 

ČASTNI POKROVITELJ FESTIVALA LESA 2019
JE PREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE
GOSPOD MARJAN ŠAREC

Honorary patron of the Festival is
prime minister of the republic of Slovenia
Mr. Marjan Šarec

 

RTM KOČEVSKO

PAPIRNICA VEVČE

INŠTITUTA ZA CELULOZO
IN PAPIR

DRUŠTVO KOČEVSKIH 
GLASBENIKOV

OBNOVA

ITAS

MELAMIN

Najdete nas tudi tukaj

Festival lesa, organizacija dogodkov in trženje, z.o.o., So.P., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.