DELAVNICE

9. oktober 2020- delavnica prestavljena

Lesna delavnica

1.del delavnice za učence 3. triade – maketa letala (priprava za lasersko graviranje)

Mentor Gal Žvab

Za obisk delavnice je potrebna prijava. Število udeležencev je omejeno na 10.

Lesarska delavnica Gimnazije in srednje šole Kočevje

Čas trajanja od 16:00 do 18:00

10. oktober 2020, 9:00-delavnica prestavljena

lesna delavnica

Tišlerska sobota

2.del delavnice za učence 3. triade – Izdelava makete Ramorjevega letala

Mentor Gal Žvab

Za obisk delavnice je potrebna prijava. Število udeležencev je omejeno na 10.

Lesarska delavnica Gimnazije in srednje šole Kočevje

 

10. oktober 2020, 9:00-delavnica prestavljena

lesna delavnica

Delavnica - Maketa Ramorjevega letala, za učence  prve triade

Izdelava mojega prvega letala 

Mentor Drago Brinšek GSŠ Kočevje

Lesarska delavnica Gimnazije in srednje šole Kočevje

Za obisk delavnice je potrebna prijava. Število udeležencev je omejeno na 10

Lepo bi bilo

21. september 2019

Doživite Kočevsko

V okviru dogodka Doživite Kočevsko v sodelovanju s TD Kočevje vas lepo vabimo na delavnici Čebelice in les in Hufnaglov dan za družine.


Čebelice in les
V počastitev leta čebel in medu 2019 bomo obudili eno izmed tradicionalnih slovenskih ljudskih umetnosti. Seznanili se bomo z okraševanjem panjskih končnic, ki jih bomo ustvarili s poslikavo lesenih deščic s poljubnimi motivi.
Lepo vabljeni vsi, ki vas omenjena delavnica zanima. Delavnica je primerna tudi za družine z manjšimi otroki. Veselimo se druženja z vami. S seboj prinesite veliko dobre volje in kreativnosti.

Hufnaglov dan za družine
Sobota, 21. 9. 2019 od 10.00 dalje, trajanje: cca 3 ure
Lokacija: Zbrali se bomo na Mestni ploščadi nato se bomo odpravili v gozd v bližini mesta, dostopen tudi z otroškim vozičkom.
Aktivnosti so primerne za otroke vseh starosti tudi za predšolske.
Gozd nudi neomejeno število možnosti za igro in aktivno preživljanje prostega časa. Ne potrebujemo posebnih priprav in pripomočkov, da preživimo nekaj prijetnih ur v naravi. Ob različnih aktivnostih bomo predstavili Leopolda Hufnaglov, kot ključno osebo iz preteklosti, ki je zaslužen, da so naši gozdovi in okolje ohranjajo v taki meri da nam tudi danes omogočajo veliko aktivnosti, užitkov in zdravo bivanje v njihovi bližini. Gozd bomo uporabili kot igrišče, ki vsem generacijam nudi prostor in prijetno kuliso za različne dejavnosti.

Prijave sprejemamo preko https://kariera.kocevje.si/znanje/organizatorji/festival-lesa/cebelice-in-les in https://kariera.kocevje.si/znanje/organizatorji/festival-lesa/hufnaglov-dan-za-druzine ali na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

junij 2020

Restavriranje začetni tečaj


Kje: Lesarska delavnica GSŠ Kočevje, Trg zbora odposlancev 22.
Kdo: tečaj bo vodil restavrator Roman Zupančič

Tečaj je namenjen slušateljem, ki želijo spoznati zgodovino lesnih izdelkov, osnove izdelovanja in materiale, ki so se uporabljali od 15. do 20. stoletja. Tečaj zajema vse informacije, ki so vezane na popravilo in hranjenje le teh.

Tematika: pohištveni slogi, konzervacija lesa, restavriranje, materiali, politiranje in zlatenje

Slušatelji bodo ob teoretičnem delu tudi praktično preizkusili vse postopke izdelave, priprave in uporabe materialov ter spoznali restavratorsko delo. Slušatelji lahko na tečaj prinesejo manjše lesene predmete ali fotografije le teh na strokovno oceno in svetovanje.

Število tečajnikov je omejeno, prijave sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

2020-odpovedane

Delavnica za očete in sinove

2020-odpovedane

Velikonočna delavnica za družine

marec 2020-odpovedane

Kreativnost po žensko

Vabljene na praktično delavnico, kjer si boste lahko izdelale stojalo za prenosni računalnik oziroma stojalo za začimbe. Po končani delavnici bomo prazniku nazdravili s kozarcem penine. Na delavnico lahko povabite prijateljico, prijatelja, mamo ali pridete same.


december 2020-odpovedane

novoletne delavnice
Jezik / Language

Festival lesa podpirajo 

 

 

"ŠGZ 15/2019 INFORMIRANJE STROKOVNE IN SPLOŠNE JAVNOSTI IN KOMUNICIRANJE S CILJNIMI DELEŽNIKI STROKE SRIP-KROŽNO GOSPODARSTVO, PODROČJE BIOMASA IN ALTERNATIVNE SUROVINE - TRAJNOSTNA MOBILICACIJA LESNEGA BIOMASNEGA POTENCIALA SLOVENIJE."

"NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ SKLADA ZA REGIONALNI RAZVOJ."

Najdete nas tudi tukaj

Festival lesa, organizacija dogodkov in trženje, z.o.o., So.P., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.